Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


bajnóczi nyilatkozatok

 

 

A  2010-2011-es szezonban elért  eredményekhez a magam részéről, mivel csak 2011 április közepén csatlakoztam a Voyage SE csapatához, nem igazán sokat tudtam hozzátenni.

Annyit azért mindenféleképpen el kell ismerni , hogy egy olyan labdarúgást alázattal szerető csapattal kötöttem szerződést,  akik az elmúlt kilenc év alatt a negyedosztályból sikert sikert halmozva felértek, és meg is tudtak maradni a Budapest I. osztályában.

Mindent el fogok követni annak az érdekében, hogy a csapat játékosai csak a mérkőzésekre koncentrálhassanak valamint  a 10. évforduló a 2011 - 2012-es bajnokság végén örök emlék maradhasson meg az egyesület történelem könyvében.

 

 

A tavaszi szezon talán legérdekesebb momentuma az M.L.T.C. elleni két mérkőzés volt idegenben.

A Magyar kupában a rendes játékidőben döntetlen volt a találkozó ( 1 - 1 ) , és következtek a büntetők. Az 5 - 5 lerúgott tizenegyes után szintén ( 1 - 1 ) volt az eredmény, de a folytatásban hibáztunk és nem jutottunk tovább.

Az elkövetkezendő héten 2011.május 11.én szerdán újból ellátogattunk a Mátyásföldiek otthonába , hogy lejátszuk az elmaradt bajnoki mérkőzésünket, amit parádés játékkal meg is nyertünk 5 - 1 arányban.

 

Az elmaradt bajnoki meccsek pótlása Grund, MLTC, a Budapest Kupa döntő, majd a Magyar kupában való részvétel sajnos a csapatot igencsak megviselte a sorozatos szerda - szombati ritmus egy hónapon keresztül, ami sajnos a dobogós hely eléréséhez igencsak közrejátszott.

Nyugodatan ki lehet mondani , hogy elfáradt a csapat. Amatőr szinten ilyen megpróbáltatások után csak dicséretet érdemel minden egyes játékos , hiszen ez a ritmus még a nagyoknál is okoz problémát, pedig Ők ebből élnek.

 

 

 

A nyáron folyamán a mai napig  egy játékosunk jelentette be a távozását. Az újonnan bejeletkezett játékosoknak pedig próbajátékokon kell szerepelniük. Ahogy történnek változások a játékosmozgásban, nyomon lehet követni a honlapunkon.

 

A vezető edző tisztje és feladata lesz eldönteni , az elkövetkezendő időben , hogy melyik játékosra tart igényt, vagy kinek kell sok sikert kívánni. Lesz miből válogatnia. Egyet biztosra tudok mondani. Bérelt hely nem lesz a csapatban.

 

 

A következő évad céljai közé előszőr is a dobogós hely valamelyikét szeretnénk elérni, de nem fogjuk könnyen adni magunkat a Budapest Kupa küzdelmeiben sem.

 

Technikai vezetőként pedig ami rám vonatkozik, az az MLSZ nagyon érdekes történései amiből csak egyet szeretnék kiemelni.

Az idei 2011 - 2012.-es versenykiírásban olyan átigazolási dátumok, lettek nyílvánosságra hozva, a világhálóra feltéve, amit a rá következő két hétben már meg is változtattak.

Mire is gondolok ?Akik, ezeket az információkat  tudomásul mi több készpénznek vették, majd elmentek pihenni, nyaralni, bizony lesz meglepetésük amikor visszaérkeznek és azt látják , hogy csak a legfontosabbat említsem:

az átigazolási időszak nem augusztus 31. , hanem augusztus 01.

Az igazat megvallva az augusztus 31.-es dátumot nem is értettem , hogyan találták ki , hiszen a bajnokság huszadikán kezdődik.

Most pedig az elsejével nem vagyok kibékülve, mert az az intervallum, szinte nevetséges. Bele gondolni is rossz , hogy mi lesz itt , ha ez így marad.

Miért nem lehetett egy olyan határozatot előterjeszteni, és elfogadtattni  amatőr szinten , hogy a bajnokság megkezdése előtt 7 nappal zárul le az átigazolási időszak. Ebben az esetben teljesen mindegy lenne , hogy szeptember végén vagy augusztus közepén rajtolna el a bajnoki szezon.

 

 

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

KOVÁCS GYULA,  A VOYAGE SE

TECHNIKAI VEZETŐJÉNEK BESZÁMOLÓJA

 

 

 

 

 

kovacs-gyula-2007.jpg

 

 

 

HOGYAN ÉRTÉKELED  A CSAPAT TELJESÍTMÉNYÉT ?

 

A  2010-2011-es szezonban elért  eredményekhez a magam részéről, mivel csak 2011. április közepén csatlakoztam a Voyage SE csapatához, nem igazán sokat tudtam hozzátenni a már kialakított munkához. Sportnyelven szólva, nagyon jó kis bemelegítés volt a számomra, hogy megismerjem a csapat munkáját, és a játékosokat.

Annyit azért mindenféleképpen el kell ismerni, hogy egy olyan labdarúgást alázattal szerető csapattal kötöttem szerződést,  akik az elmúlt kilenc év alatt a negyed osztályból sikert sikerre halmozva elértek, és meg is tudtak maradni a Budapest I. osztályában.

 

 

KI TUDNÁL VALAMIT EMELNI AMI IGAZÁN TETSZETT A TAVASZI SZEZONBAN AMIÓTA A CSAPATNÁL VAGY ?

 

 

A tavaszi szezon talán legérdekesebb momentuma az M.L.T.C. elleni két mérkőzés volt idegenben.

A Magyar kupában a rendes játékidőben döntetlen volt a találkozó ( 1 - 1 ), és következtek a büntetők. Az 5 - 5 lerúgott tizenegyes után szintén ( 1 - 1 ) volt az eredmény, de a folytatásban hibáztunk és nem jutottunk tovább.

Az elkövetkezendő héten 2011.május 11.-én szerdán újból ellátogattunk a Mátyásföldiek otthonába, hogy lejátsszuk az elmaradt bajnoki mérkőzésünket, amit parádés játékkal meg is nyertünk 5 - 1 arányban.

 

Az elmaradt bajnoki meccsek pótlása Grund, MLTC, a Budapest Kupadöntő, majd a Magyar kupában való részvétel sajnos a csapatot igencsak megviselte a sorozatos szerda - szombati ritmus egy hónapon keresztül, ami sajnos a dobogós hely eléréséhez igencsak közrejátszott.

Nyugodtan ki lehet mondani, hogy elfáradt a csapat. Amatőr szinten ilyen megpróbáltatások után csak dicséretet érdemel minden egyes játékos, hiszen ez a ritmus még a nagyoknál is okoz problémát, pedig Ők ebből élnek.

 

 

MIK A TERVEID JÖVŐRE , HOGYAN TOVÁBB ?

 

Mindent el fogok követni annak az érdekében, hogy a csapat játékosai a lehető legjobb körülmények között tudjanak dolgozni, felkészülni, a hétközi edzéseken és edzőmérkőzéseken, a hétvégén lejátszandó bajnokikra.

Szeretném, ha a 2011 - 2012-es bajnokság örök és dicső emlékként lenne jegyezve az egyesület történelem könyvében, mivel a Voyage SE fennállásának 10. születésnapját fogja megünnepelni a jövő évben. 

A következő évad céljai közé először is a dobogós hely valamelyikét szeretnénk elérni, de nem fogjuk könnyen adni magunkat a Budapest Kupa küzdelmeiben sem.

 

 

 MIT LEHET TUDNI AZ EL ÉS ÁTIGAZOLÁSOKBÓL ?

 

 

A nyár folyamán a mai napig  egy játékosunk jelentette be a távozását. Az újonnan bejelentkezett játékosoknak először próbajátékokon kell szerepelniük. Ahogy történik változás ( jövés – menés) a játékosokat  illetően , azt napra készen nyomon lehet követni a honlapunkon.

 

A vezető edző tisztje és feladata lesz eldönteni, az átigazolási időszakban, hogy melyik játékosra tart igényt, vagy kinek kell sok sikert kívánni. Jelen pillanatban lesz miből válogatnia. Egyet biztosra tudok mondani. Bérelt hely nem lesz a csapatban.

 

A TE FELADATOT MOST CSÚCSOSODIK KI A LEGJOBBAN, HOGYAN LÁTOD AZ ÚJ VERSENKIÍRÁST ?

 

Technikai vezetőként, ami rám vonatkozik, az az MLSZ nagyon érdekes történései, amiből csak egyet szeretnék kiemelni, nem megbántva a profik munkáját, de sajnos most sem tudtak az amatőrök eszével gondolkodni.

Az idei 2011 - 2012.-es versenykiírásban olyan átigazolási dátum, lettek nyilvánosságra hozva a világhálóra feltéve, amit a rá következő két hétben már meg is változtattak.

Mire is gondolok? Akik, ezt az információt  tudomásul mi több készpénznek vették, majd elmentek pihenni, nyaralni, bizony lesz meglepetésük amikor visszaérkeznek és azt látják , hogy csak a legfontosabbat említsem:

az átigazolási időszak nem augusztus 31. , hanem augusztus 01.

Az igazat megvallva az augusztus 31.-es dátumot nem is értettem, hogyan találták ki, hiszen a bajnokság huszadikán kezdődik.

Most pedig az elsejével nem vagyok kibékülve, mert ez az intervallum, szinte nevetséges. Bele gondolni is rossz, hogy milyen nagymértékű felháborodást fog kiváltani az egyesületeknél, ha ez így marad.

Miért nem lehetett egy olyan határozatot előterjeszteni, és elfogadtatni  (senkinek sem jutott eszébe ?) amatőr szinten, hogy a bajnokság megkezdése előtt 7 nappal záruljon le az átigazolási időszak. Ebben az esetben teljesen mindegy lenne, hogy szeptember végén vagy augusztus közepén rajtolna el a bajnoki szezon.

 

 

MIT VÁRSZ AZ ÚJONNAN  KIVEZETT JÁTÉKVEZETŐ ELNÖKTŐL ?

 

 

Olvasva a BLSZ színes híreit, amiben Esterházy György arról beszélt, hogy szigorú rend szerint kíván dolgozni, ( ez idáig is ez volt a feltétel, újat tehát nem mondott)  és ha kiderül a játékvezetők közül bárkiről is, hogy nem tisztességes, attól azonnal elköszönnek.

A kérdésem csak annyi, hogy hogyan lehet bebizonyítani, az általunk nagyon tisztelt játékvezetők tisztességtelenségét. Arról is értesítést kellene adni a tagság felé a nagyon zárt játékvezetői testület részéről , hogy melyek azok a sporttársak akik vétettek, és milyen szankciót alkalmaztak velük szemben. Ha egy játékos hibát vétett és kiállították mert sportszerűtlenül viselkedett úgy érzem, hogy az Ő ellenük bizonyitható ( ellenőri jelentés) hibákat, még ha nem is  súlyosan de befolyásolta a mérkőzés lefolyását eredményét, sorozatos rossz döntéseket hoztak ide is meg oda is,   felelősségre vonnák, és a hivatalos közlönyben nyilvánosságra kerülne  a fegyelmi határozat döntése.  

Ami pedig az újonnan kinevezett játékvezetői elnök felelősségét érinti, joggal elvárható a kijelentései után, hogy a nevével fémjelzett, igencsak komoly odafigyeléssel járó munkát úgy irányítsa, hogy minden mérkőzésre, felkészült és fitt játékvezetőket tudjon biztosíttatni a bajnoki és kupa mérkőzésekre.

Az előre megfizetett szolgáltatásért joggal várja el minden egyesület, hogy nem egy lepukkant, egy másik mérkőzésről épphogy a kezdésre beesett játékvezető sporttárs érkezzen játékot vezetni, vagy éppen lengetni.

Elvárom az új elnöktől és minden játékvezetőtől, hogy tisztességesen, és felelősségteljesen végezzék el a munkájukat, úgy ahogy a Budapest labdarúgásában részt vevő játékosok, edzők.

Meggyőződésem, hogy több időt kellene a képzésükre fordítani, és nem csak a félévenkénti tesztek megírásával, hanem a mérkőzés szituációk kezelésével kapcsolatban is havi szinten. Olyan játékvezetőkről már nem is érdemes szót ejtenem, akiknek a nincs labdarúgó múltjuk, mi több, még megjelenésük sincs arra, hogy a játékosok már a mérkőzés megkezdésekor elfogadják. A küldőkön óriási felelősség van belátom, de ha egyszer már ezt választották, akkor tudásuk legjavával próbálják meg, összeállítani  az akkreditációt, és ne forduljon elő az, hogy egy Bp. I osztályú mérkőzésen ( III. Kerület – K.I.S.E. ) kettő játékvezető, vagy éppen  nem egyszer megtörtént, hogy a hétközi U19 mérkőzésekre ne küldjenek játékvezetőt, azzal a válasszal , hogy nem találtak erre az időpontra ( szerda délután 18:00 óra) olyan spottársat aki ráért volna.

Ki kellene szűrni azokat az embereket akik csak a rosszul meghirdetett szlogennek ,

(Akarsz egy kis pénzt keresni? Gyere játékvezetőnek! )

a könnyűnek tűnő pénzkeresési lehetőség csábította Őket a játékvezetői tanfolyam , HANGSÚLYOZOM TANFOLYAM elvégzésére. Azért azt senki sem veheti komolyan , hogy egy ilyem komoly felelősség teljes munkára,  heti egy alkalommal,  kettő órában, a padban hallgatva összességében 28 órában meg lehet azt tanulni ? Mi több DIPLOMÁT adnak a kezükbe !